Președintele României Klaus Iohannis a făcut duminică declarații după o vizită la spitalul Fundeni din Capitală.

„În cadrul întâlnirii de azi am avut discuții consistente cu personalul și ministrul Sănătății . Am o situație completă in secțiile covid si non covid.

În încheiere subliniez din nou că deși sunt semne pozitive mai avem încă mult de luptat împreună,.Noi toti. Pentru a tine această pandemie sub control. Pana la aparitia si folosirea la scara larga, nationala, a vcaccinului, doar respectarea normelor sanitare e eficienta pentru eradicarea raspandirii acestui virus. Medicii fac tot posibilul pentru salvarea a cat mai multe vieti. haideți să ii sprijinim in acest efort uriaș de protejare a sănătății intregii natiuni”, spune Iohannis.

Întrebat cu cât va creste capcitatea la sectiile ati pe fondul a zece mii de cazuri pe zi, Iohannis spune: „Din aprilie si pana acum am dublat numarul de paturi de la ATI.

Atentie, am dublat. Porneam de la un număr deja destul de mare in comparatie cu alte sisteme sanitare. Se vede totuși ca din păcate nu este încă suficient. Fiecare saptamana, prin efortul ministerului, a m9istrlui personal, a medicilor, se adaugă zeci de noi paturi. Vom continua. Ambitia noastra e ca noi sa fim cu un pas înaintea pandemiei. Iar rezultate dovedesc așa”.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.