Începând de sâmbătă seara, localităţile Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni au intrat în carantină zonală.

Care sunt însă restricţiile aplicate în aceste localităţi în următoarele 14 zile?

Începând cu data de 21.11.2020, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, s-e instituit măsura de carantinare zonală în localităţile Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni din judeţul Ilfov. Ceea ce înseamnă că atât localnicii, cât şi cei care vizitează aceste localităţi trebuie să respecte o serie de reguli şi să prezinte, după caz, declaraţie pe proprie răspundere sau adeverinţă de angajator.

Atenţie: regulile care se aplică în perioada carantinei zonale diferă de la o localitate la alta! De exemplu, în Otopeni nu va fi nevoie de declaraţie pe proprie răspundere pentru tranzitare, spre deosebire de celelalte localităţi.

Măsurile au fost publicate pe site-ul Prefecturii Ilfov. Este vorba în principal de restricţii privind deplasările, activitatea agenţilor economicei sau desfăşurarea de evenimente.

De exemplu, poliţiştii au anunţat că îi vor sancţiona pe cei care se vor deplasa fără un motiv serios şi fără o declaraţie completată în acest sens, iar amenzile sunt cuprinse între 500 şi 2500 de lei. Autoritățile spun însă că nici DN1, nici aeroportul Otopeni, nu vor fi blocate.

 

De ce au intrat cele 6 localităţi din Ilfov în carantină zonală

Cele 6 localităţi au intrat în carantină zonală deoarece rata de  incidență cumulată calculată la data de 20.11.2020 pentru ultimele 14 zile a depăşit 9 la mia de locuitori – şi chiar 10 în Dobroeşti.

 

Sursa: Realitatea de Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.