Vești bune pentru o parte dintre români! Noi categorii de muncă vor fi luate în calcul la vechime. Este vorba despre munca pe bază de mandat, care până acum era neglijată de codul muncii.

Este vorba despre directorii din companiile de stat sau din alte companii, care până în momentul de față – de cele mai multe ori – lucrau în baza unui mandat, mandat care până în prezent nu era luat în calcul la vechime. Asta înseamnă practic că aceste persoane pierdeau din anii de vechime în perioada în care se aflau în această funcție de conducere. 

SCHIMBĂRI MAJORE în noua Lege a pensiilor. Cine se poate pensiona cu 15 ani mai devreme și fără penalități: noi calculele

Acest lucru s-ar putea schimba acum, după ce acest proiect a fost depus în Parlament de cei de la UDMR. Vorbim despre un proiect prin care se dorește ca și această categorie – la fel ca toate celelalte categorii de contracte de muncă – să fie luate în calcul la vechime. 

Ce concedii vor fi luate în calcul la vechimea în muncă. Ministrul Muncii anunță noutățile impuse de Legea pensiilor

Practic, și aceste persoane se vor putea bucura de ani în plus de vechime la pensie, ceea ce ar însemna și bani mai mulți pentru pensionarii din această categorie. 

Inițiatorii spun, în expunerea de motive, că ar fi un lucru bun și pentru că în acest fel statul ar putea să angajeze persoane cu mai multă experiență pe aceste funcții de conducere.

 
 

Sursa: Realitatea Financiara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.