Atenție, cade tencuiala! Este unul dintre cele mai întâlnite afișe pe clădirile din Capitală. Până și fostul sediu al pompierilor, unul dintre cele mai importante obiective turistice din București, pune în pericol viața trecătorilor. Ana Maria Păcuraru a făcut turul Bucureștiului și vă prezintă cele mai periculoase clădiri pentru pietoni și chiar și pentru șoferi. 

Ai scapat de pandemia de Covid 19 si esti bucurestean? Atunci ai grija pe unde mergi pentru ca poti oricand sa fii ranit, de exemplu daca treci pe langa Foisorul de foc, o claadire simbol a Capitalei, unde ne dam si noi astazi check-in.

Chiar daca ar fi trebuit sa fie unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucuresti, fostul sediu al pompierilor de altadata a ajuns o paragina. Candva era cea mai inalta cladire din oras, de unde ochii vigilentei salvatorilor vedeau unde este nevoie de ajutor. 

Astazi, iar e nevoie de ajutor si, in loc sa te bucuri de frumusetea ei, trebuie sa o ocolesti pentru ca afisul de pe ea iti spune clar ca esti in pericol.

Atentie, cade tencuiala! – este un afis intalnit des in Capitala Romaniei, iar prabusirea acestui monument istoric de pe strada Olteni nr 9 este o dovada ca o tragedie poate avea loc oricand. Orcine s-ar fi aflat aici pe 29 noiembrie ar fi fost ucis sau ranit grav.

Turistii straini care ajung aici in centrul vechi se bucura de frumusetea cladirilor istorice refacute. Ele sunt ce a mai ramas din Micul Paris de odinioara. O conserva din perioada interbelica intr-o fortareata de betoane si sticla. Renovate, sunt o comoara.

Parasite sau carpite, sunt o adevarata capcana. Acelasi loc incarcat de istorie dar la cateva strazi distanta. Constructiile de aici, in loc sa atraga turistii, le pun viata in pericol la orice pas. De reabilitarea si reconditionarea lor ar trebui sa se ocupe Primaria Capitalei. Când? Nu se stie. 

Ana Maria Pacuraru va va da check-in pe harta celor mai periculoase locuri din Bucuresti si din imprejurimi. Daca autoritatile nu stiu unde sunt problemele, le indentificam noi. Daca aveti un pont, asteptam sa ne scrieti pe [email protected].

 
 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.