Și acum, la 31 de ani de la evenimentele din 1989, rămâne întrebarea ce a fost atunci, Revoluție, lovitură de stat, sau puci militar, a declarat fostul președinte Traian Băsescu la „Legile Puterii.  
 
„Știu ce este în dosarul Revoluției. Procurorii au toate datele să stabilească vinovății. Au jurnalele de luptă ale unităților militare. Au evidența întregii cantități de muniție care s-a tras. Îmi e greu să spun ce îi împiedică,” notează Traian Băsescu.
 
„Am o singură explicație, un timp după Revoluție, cei care ordonaseră să se tragă erau încă în activitate și aveau influență majoră pe Parchetul Militar. (…) Mulți dintre cei care au executat ordinul de a trage în populație sunt astăzi în funcții foarte înalte din Ministerul Apărării și procurorii militari se vor abține încă o bună bucată de timp,” a concluzionat Băsescu.
 
Declarațiile fostului președinte al Românie vin în contextul în care în dosarul Revoluției nu a fost găsit niciun vinovat în justiție. Abia în 8 aprilie anul trecut, la 30 de ani după evenimentele din 1989, procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu au fost puși sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii. Însă luna trecută, la debutul procesului, Curtea Supremă a exclus mai multe probe din dosar.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.