„De un lockdown nu se discută. Bineînțeles, de măsuri locale, de măsuri cum ați văzut că s-au luat în ultima perioadă și au avut un impact pozitiv în mare parte a localităților carantinate, aceste măsuri pot să continue pe diferite zone unde vedem o creștere care trebuie controlată. Dar de un lockdown general nu se discută la acest moment,” a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, la „Legile Puterii.

„Nu vor fi interdicții la slujbe religioase, dar vor trebui respectate anumite reguli”, a menționat Arafat.

„Acum avem o descreștere timidă (n.r. a cazurilor COVID). Analizele pe ultimele șapte zile arată că avem o descreștere, dar este o descreștere lentă, timidă, care poate fi oricând inveresată. Totul depinde de comportamentul nostru și de niște reguli de bază, nimic mai mult,” a precizat șeful DSU.

Arafat a precizat și cum se vor desfășura alegerile de duminică.

„În zonele carantinate se va vota ca și în zonele în afara carantinării.  S-a discutat cu Autoritatea Electorală Permanentă. Cel târziu mâine va apărea un ordin care dă exact excepțiile prevăzute și în Hotărârea de Guvern pentru zonele necarantinate și pentru perioadele de noapte, în sensul în care orice persoană să poată să voteze. Oamenii trebuie să folosească aceste excepții cu înțelepciune, pentru vot, nu pentru altceva,” a notat Raed Arafat. Subsecretarul de stat în Ministerul de Interne a adăugat că, mai mult ca sigur, starea de alertă se va prelungi și după data de 14 decembrie, când expiră actuala atenționare. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.