Carantina în municipiul Constanța a fost prelungită pentru încă 14 zile, după ce rata de infectare nu a scăzut semnificativ în ultima lună, de când orașul este carantinat. Propunerea de prelungire a carantinării a fost votată joi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța și aprobată de DSU, și intră în vigoare începând cu 18.12.2020, ora 20:00.

Municipiul Constanța a intrat în carantină pe 20 noiembrie, la o rată de incidență de 9,35 cazuri la mia de locuitori. Rata de îmbolnăvire a scăzut, dar nu suficient. Este 8,7 în municipiu şi 5, 9 în judeţ.

Prefectul Silviu Cosa anunţă că se vor înmulţi controalele.

Mmăsurile aplicate de către forţele de ordine şi celelalte instituţii abilitate de control să fie intensificate pe toate liniile, atât în ceea ce priveşte verificarea motivului deplasării în interiorul zonei carantinate, respectarea măsurilor de protecţie sanitară, cât şi al verificării operatorilor economici referitor la îndeplinirea interdicţiilor impuse.

Astfel, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, respectiv ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa vor acţiona permanent, în filtre rutiere, la intrările şi ieşirile din municipiul Constanţa. Forţele de ordine vor verifica documentele justificative, precum şi oportunitatea deplasării.

De asemenea, poliţiştii, jandarmii şi pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, vor verifica centrele comerciale, market-urile, precum şi agenţii economici mici şi mijlocii pentru verificarea respectării normelor sanitare şi de distanţare socială.

 În plus, echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, în colaborare cu reprezentanţi ai DSP Constanţa şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor vor acţiona în restaurante, cluburi, terase, baruri, cafenele, pieţe agroalimentare, târguri, oboare, săli de fitness, saloane de înfrumuseţare, 

Sursa: Realitatea de Constanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.