Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat joi, la repatrierea militarilor români recent răniţi în Afganistan şi care erau trataţi în Germania, că se bucură foarte mult că aceştia au reuşit să fie redaţi familiilor, înainte de sărăbători. Cu aceeaşi aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române au fost aduse în România şi echipamente de terapie intensivă donate de Germania.

„În total şase militari s-au repatriat, au venit acasă. Le dorim însănătoşire grabnică şi ne bucurăm foarte mult că, înainte de sărbători, am reuşit să îi redăm familiilor şi să îşi revadă camarazii de arme”, a declarat Nicolae Ciucă.
Prim-ministrul interimar a mai spus că a venit la eveniment pentru a î-l saluta pe liderul militarilor din Afganistan.
„Am vrut să îi strâng mâna comandatului de grupă, care, atunci când era pe patul de spital, după incident, în Bagram, când am vorbit cu el prin WhatsApp, când l-am întrebat dacă îşi luaseră toate măsurile de siguranţă, mi-a spus: «Domnule general, în vehiculul meu de luptă nu urcă nimeni fără mijloace de protecţie şi fără să-şi pună centura». Şi chestiunea asta mi-a plăcut atât de mult, pentru că a fost un exemplu şi un model pentru tot ce înseamnă partea de pregătire şi desfăşurare a acţiunilor şi, practic, asta le-a salvat viaţa – un lider puternic, un lider care a ştiut ce vrea de la subordonaţii săi şi iată-i astăzi, chiar dacă sunt răniţi, s-au întors acasă”, a completat Ciucă.
Acesta a mulţumit ambasadorului german pentru donarea echipamentelor medicale necesare pacienţilor bolnavi de COVID,
„Doresc, prin domnul ambasador, să mulţumesc cancelarului german Angela Merkel pentru faptul că a demonstrat că în situaţia în care şi Germania trece printr-o stare de control a pandemiei destul de dificilă, nu a ezitat să dovedească faptul că există solidaritate”, a mai afirmat premierul interimar.
La rândul său, ambasadorul Germaniei în România Cord Meier-Klodt a precizat că este o luptă dură cu pandemia de coronavirus.
„Cu toate acestea, am vrut să acordăm acest sprijin României. Mesajul, cred eu, este clar şi simplu – ne confruntăm cu toţii în Europa cu aceeaşi pandemie şi o vom învinge abia atunci când toţi partenerii europeni o vor fi învins. Nu este vorba doar despre un semn de solidaritate între România şi Germania, ci este şi un exemplu de solidaritate europeană, în general. Trebuie să ne sprijinim reciproc acolo unde este posibil”, a explicat Cord Meier-Klodt.

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.