Joe Biden s-a vaccinat în direct împotriva noului coronavirus, luni, pentru a da un exemplu și pentru a îndemna oamenii să își depășească scepticismul. Țara sa este cea mai afectată din lume, cu un bilanț de peste 18,3 milioane de infectări și 325.800 de decese. Președintele ales al SUA are 78 de ani. 

”Oamenii ar trebui să fie pregătiţi să se vaccineze, când acesta va fi disponibil. Nu există niciun motiv de îngrijorare. Aştept cu nerăbdare a doua doză’”, a spus Biden în faţa camerelor de filmat. 

Echipa de tranziție a lui Biden a anunțat că și Prima doamnă, Jill Biden, a primit prima doză de vaccin tot luni.

Liderul american și soția sa au primit vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech. Pentru a atinge eficacitatea de 95% anunțată în urma testelor clinice, este necesară administrarea a două doze. 

Vicepreședintele ales, Kamala Harris, și soțul său Doug Emhoff, ar urma să primească prima doză de vaccin săptămâna viitoare, iar Vicepreședintele SUA, Mike Pence, responsabil pentru coordonarea luptei împotriva pandemiei de la Casa Albă în ultimele luni, s-a vaccinat vineri, tot în direct. 

Duminică, expertul în boli infecţioase din SUA Anthony a avertizat că țara se va confunta cu o perioadă dificilă, fiind necesară menținerea restricțiilor și de sărbători.   

Citește și: ”SUA autorizează și vaccinul anti-Covid produs de Moderna. Câți americani vor fi vaccinați luna aceasta”

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.