Maia Sandu va fi învestită, joi, în funcția de președinte al R.Moldova. Ceremonia va avea loc la Palatul Republicii. Mandatul președintelui durează 4 ani și se exercită de la data depunerii jurământului. Igor Dodon a anunțat la postul public de televiziune că nu va participa la ceremonia de inaugurare a noului șef de stat, dar o va aștepta pe Maia Sandu, la Președinție, cu un buchet de flori. Iar, în seara zilei de joi, fostul președinte prorus va pleca la Moscova.

Potrivit agendei, la ora 11.00 este anunțată ședința solemnă comună a Parlamentului R.Moldova și a Curții Constituționale. Aici, Maia Sandu va depune jurământul constituțional. La 12.00, noul șef de stat va depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei. Iar la Președinție, la ora 12.15, va avea loc  un ceremonial militar-protocolar. Igor Dodon, al cărui mandat de președinte a expirat pe 23 decembrie, va transmite aici puterea noului șef de stat, Maia Sandu. 

Preşedinţii Lituaniei, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Poloniei, României şi Slovaciei au transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu cu ocazia învestirii sale în funcţia de preşedintă a Republicii Moldova. Declarația comună semnată de acești lideri de stat, publicată pe pagina oficială a Președinției României are următorul mesaj: „Ne exprimăm sprijinul nostru deplin pentru Maia Sandu și eforturile sale de a consolida implementarea reformelor, pe baza valorilor democratice, libertăților fundamentale și a statului de drept.”

„Noi, Președinții României, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei și Slovaciei, o felicităm pe doamna Maia Sandu cu prilejul învestirii sale ca Președinte al Republicii Moldova.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.