Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii le-a transmis un mesaj de speranță compatrioților săi, de Crăciun, în contextul pandemiei, subliniind că ”nu sunt singuri”. Suverana britanică, în vârstă de 94 de ani, a rămas anul acesta la Castelul Windsor, în apropiere de Londra, alături de soţul ei, prinţul Philip, în vârstă de 99 de ani.

”Pentru mulţi oameni, acest an este marcat de tristeţe: unii plâng pierderea unei fiinţe dragi, a unor prieteni, iar familia le lipseşte altora, în timp ce şi-ar dori de Crăciun doar o simplă îmbrăţişare sau o strângere de mâini.

Dacă vă număraţi printre ei, să ştiţi că nu sunteţi singuri. Vă asigur că sunteţi prezenţi în gândurile mele şi în rugăciunile mele”, le-a transmis britanicilor Regina. 

Referindu-se la restricțiile de circulație impuse recent de Guvern, după descoperirea noii tulpini a coronavirusului, regina Elisabeta a II-a a transmis că ”nu putem să sărbătorim naşterea lui Iisus ca de obicei (…), dar viaţa trebuie să continue”, scrie realitatea.net

În discursul său, nu a uitat să menționeze personalul medical și voluntarii asociaţiilor de caritate înfiinţate pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile, ”buni samariteni care au apărut în societate”.
”Continuăm să fim inspiraţi de bunătatea străinilor şi să găsim alinare în faptul că, chiar şi în nopţile cele mai întunecate, există speranţă.

În Marea Britanie, la fel ca peste tot în lume, oamenii au reacţionat într-o manieră magnifică la provocările anului 2020, iar eu sunt mândră şi emoţionată de acest spirit al lor tăcut şi de neînvins”, a adăugat suverana britanică.

În urma restricțiilor impuse, care au dus inclusiv la anularea reuniunilor de familie în unele regiuni din țară, Regina Elisabeta a II-a a renunțat la deplasarea ei anuală pe domeniul Sandringham din comitatul Norfolk, din nordul Angliei, unde îşi petrecea de peste 30 de ani Crăciunul, în compania copiilor şi a altor membri ai familiei.

Charles, fiul său cel mare, îşi petrece Crăciunul alături de soţia sa, Camilla, în Scoţia. Prinţul William, duce de Cambridge, şi soţia lui, Kate, se află la Anmer Hall, un conac rural aflat la o distanţă de 3 kilometri de domeniul regal Sandringham.

Marea Britanie este a șasea cea mai afectată țară din lume de epidemie, cu un bilanț de peste 2,2 milioane de infectări, în creștere cu 32.725 față de ziua precedentă, și 70.185 de decese, cu 570 mai multe față de joi. 

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.