Compania Twitter a anunțat vineri că a suspendat permanent contul președintelui american Donald Trump din cauza riscurilor unor noi instigări la violență în urma asaltării, miercuri, a clădirii Capitoliului de către sute de susținători ai săi, transmite Reuters.

„După o atentă analiză a recentelor mesaje de pe contul @realDonaldTrump și a contextului din jurul lor, am suspendat permanent contul din cauza riscului de noi instigări la violență”, a transmis compania printr-un mesaj.

Companiile de social media au luat măsuri mai stricte de control asupra conturilor lui Trump pe fondul incidentelor violente de miercuri.

Compania Facebook anunța în cursul acestei săptămâni că îi suspendă contul până cel puțin la sfârșitul mandatului său prezidențial.

Președintele republican urmează să îi predea mandatul democratului Joe Biden, președintele ales al SUA, la 20 ianuarie 2021.

Casa Albă nu a făcut deocamdată niciun comentariu în privința deciziei companiei Twitter.

Într-o postare de vineri, Twitter anunța că două din mesajele postate de președinte în acea zi încălcau politicile sale privind promovarea violenței.

Primul mesaj era despre suporterii săi: „Cei 75.000.000 de mari patrioți americani care m-au votat, AMERICA FIRST și MAKE AMERICA GREAT AGAIN, vor avea o VOCE URIAȘĂ mult timp de acum înainte. Nu vor fi nerespectați sau tratați incorect în niciun fel!!!”.

În cel de-al doilea, Trump sugera că nu intenționează să participe la inaugurarea lui Joe Biden: „Pentru toți cei care au întrebat, nu voi merge la inaugurare pe 20 ianuarie”, potrivit CNN.

„Aceste două Tweeturi trebuie citite în contextul evenimentelor mai largi din țară și a modului în care declarațiile președintelui mobiliza diferite audiențe, inclusiv pentru a incita la violență”, menționează Twitter.

Miercuri, compania Twitter a anunțat blocarea temporară a contului lui Trump, care are peste 88 de milioane de urmăritori, în urma asaltului asupra clădirii Congresului american, și a avertizat că orice alte încălcări ale contului președintelui vor duce la suspendarea permanentă a contului.

Twitter a şters postările lui Donald Trump în care i-a încurajat miercuri pe protestatarii din Washington care au luat cu asalt Congresul american în care se valida rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie 2020, când a fost ales Joe Biden. În plus, reţeaua de socializare a blocat timp de 12 ore contul preşedintelui.

Citește și Proteste la Washington. Contul de Twitter al lui Trump – BLOCAT pentru 12 ore după instigare la violență. Ultimatum pentru președintele american

Președintelui Trump i s-a cerut să șteargă trei mesaje postate care încălcau regulile, înainte de a i se debloca contul. Joi, Trump a revenit pe Twitter cu un mesaj video în care admitea faptul că Joe Biden va fi următorul președinte al SUA.

Trump a fost blocat de Twitter, Facebook si YouTube miercuri după asaltul asupra Capitoliului.

După Twitter, joi, Facebook a anunțat că restricționează contul președintelui american. Mark Zuckerberg a anunțat că actualul președinte nu va mai posta niciun mesaj pe aceste rețele cel puțin până la inaugurarea președintelui ales Joe Biden. Facebook a mai transmis că va continua să restricționeze conturile președintelui până la sfârșitul perioadei sale în funcție.

Citește și Mișcare fără precedent a lui Mark Zuckerberg – Donald Trump, BLOCAT de Facebook până la sfârșitul mandatului la Casa Albă

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.