Caracatița primarului de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, prinde tot mai mult teren în cel mai sărac cartier al Bucureștiului, prin intermediul a numeroase angajări și numiri cu cântec remunerate din banul public. 

Potrivit podul.ro, generalul SPP Gabriel Crețu – unul dintre principalii protagoniști ai dosarului Ayahuasca (recent audiat la DIICOT Brașov) – a fost numit printr-o decizie a lui Cristian Piedone, din rațiuni care ne scapă în totalitate, în funcția de director general al Economat Sector 5. 

Gabriel Crețu face parte și din echipa de 5 consilieri personali ai lui Piedone (plătiți cu 1000 de euro de căciulă), generalul Ayahuasca fiind detașat de la biroul ”Grasului” direct în fruntea Economat Sector 5, care, în fapt, a fost și rămâne o gaură neagră în bugetul celui mai sărac și mai problematic sector al Bucureștiului. De la Economat, Gabriel Crețu își mai suplimentează veniturile cu aproximativ 2000-3000 euro/lună. 

Potrivit aceleiași publicații, un alt consilier personal al lui Piedone este controversatul Ilie Mario Rafael, care, mai nou e responsabil de coordonarea și eficientizarea Poliției Locale Sector 5, deși nimic, dar absolut nimic nu-l recomandă pentru așa ceva. Dimpotrivă. 

Ilie Mario Rafael, vărul lui Niky Scorpion

Ilie Mario Rafael a fost șef de cabinet al lui Codrin Ștefănescu, petrecând trei ani la Kiseleff, în mijlocul camarilei lui Liviu Dragnea. În urma solicitării lui Ștefănescu, Ilie Mario Rafael a fost parașutat în funcția de consilier al premierului Dăncilă.

Potrivit podul.ro, rolul lui Rafael era acela de a spune la partid ce întâlniri avea Dăncilă și ce discuții aveau loc în unele zone ale Palatului Victoria.

Presa centrală a dezvăluit că Ilie Mario Rafael a fost coordonatorul din umbră al bodyguarzilor care l-au escortat pe Liviu Dragnea la o ieșire cu năbădăi de la un termen la Înalta Curte – amintim că bodyguarzii au bruscat jurnaliști și protestatari pașnici.

Ilie Mario Rafael (văr al fostului deputat al romilor, Nicolae Păun, alias Niky Scorpion, vechi client al DNA) este cunoscut pentru sutele, miile de oameni pe care le aduce la mitingurile PSD – este influent în cadrul PSD Sector 5 și în cartierele Ferentari și Rahova.

Se pare că Ilie Mario Rafael se laudă printre apropiații săi că va candida la Primăria Sectorului 5, din partea PER, imediat după ce Cristian Popescu Piedone va fi condamnat definitiv la pușcărie, având deja o condamnare de 8 ani și 6 luni de închisoare, în primă instanță. 

Mai mult, nici chiar Piedone nu exclude că e posibil să ajungă la pușcărie – el l-a propulsat în funcția de city manager pe unul dintre nepoții săi, pe Iulian Cârlogea, pe care îl pregătește pentru o eventuală succesiune, o candidatură, dacă el va trebui să plece la închisoare. 

Interesant este și că neamul Cârlogea deține din ce în ce mai multe funcții și demnității în cadrul Primăriei Sector 5 și a instituțiilor de utilitate publică aferente. Bunăoară, identificăm o Viorica Cârlogea parașutată în funcția de director de marketing la Administrația Piețelor Sector 5, dar și un George Cârlogea printre consilierii locali. 

De altfel, până și ginerele lui Piedone – Șerban Andrei – este consilier local la Sectorul 5. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.