Agenţia europeană de poliţie Europol avertizează călătorii să nu cumpere, pe aeroporturi,  certificate cu teste negative de COVID-19 de la crima organizată, cu până la 300 de euro, pentru că sunt FALSE. Traficul cu teste COVID-19 a luat amploare după ce tot mai multe state din Uniunea Europeană solicită dovada că pasagerii nu sunt infectați cu noul coronavirus, care a ucis peste 2,24 de milioane de oameni până în prezent. 

Avertismentul Europol vine după ce mai mulți suspecți au fost arestați pentru că vindeau certificate false de necontaminare pe aeroporturile din Marea Britanie şi Franţa. Și în Spania și Olanda au fost identificate astfel de cazuri, în mediul online. Vânzările aveau loc prin intermediul unor mesagerii pe telefon.

„Detectarea unor false certificate de teste negative COVID-19 confirmă faptul că infractori, grupări de crimă organizată sau escroci, profită de ocazie imediat ce apare”, a anunțat Europol, citat de realitatea.net

„Este foarte probabil ca infractori să profite de ocazie pentru a produce şi vinde false certificate de teste COVID-19, atât timp cât vor fi menţinute restricţiile de călătorie din cauza pandemiei”, avertizează Europol.

„Dată fiind amploarea mijloacelor tehnologice disponibile, cu imprimante de înaltă calitate şi diverse programe, falsificatorii sunt capabili să producă documente false sau contrafăcute de înaltă calitate”, transmite Europol, cu sediul la Haga, în Olanda.

Un bărbat suspectat de vânzare de false certificate de necontaminare cu noul coronavirus a fost arestat pe Aeroportul Luton, în Marea Britanie, în urmă cu 10 zile.

La începutul lunii noiembrie 2020, poliţia franceză a arestat şapte persoane, în cadrul destructurării unui afaceri cu false certificate de teste negative COVID-19, cu numele unui laborator real. Certificatele false erau vândute cu preţuri între 150 şi 300 de euro unor călători pe Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle, în apropiere de Paris.

În Spania, a fost arestat un bărbat care vindea online false certifcate COVID-19 cu 40 de euro.

În Olanda,  traficanţii se foloseau de aplicaţii pe mesagerii de pe telefoane mobile pentru traficul cu aceste false certificate.

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.