Zeci de români sunt în continuare blocați în Cancun, iar familiile din țară sunt disperate pentru că nu mai pot lua deloc deloc legătura cu ei! Mama unuia dintre români povestește în exclusivitate la Realitatea Plus, ultima discuție cu fiul său.

El i-a spus că este tratat inuman, bruscat și ținut fără apă și mâncare de autoritățile din Mexic, de mai bine de 48 de ore. Un alt avion cu români deportați din Mexic a ajuns ieri seară în România. Elena Honț, mama unuia dintre turiștii blocați în Mexic a vorbit la Realitatea PLUS despre situația în care se află fiul ei.

Elena Horț: „Am vorbit aseară. A avut o talbetă pe care a făcut un videoclip, i-au luat și acea tabletă. Nu mai avem cum să comunicăm acum. Nu am vorbit nici măcar minut. Le-au luat telefoanele, cardurile, pașapoartele. (…) Ieri după-amiază le-au dat ceva apă și mâncare. (…) Până la urmă i-au tratat ca la pușcărie.”

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe a precizat că a solicitat clarificarea imediată a motivelor deciziilor autorităților mexicane de a nu permite intrarea pe teritoriul mexican și luarea măsurilor necesare, în regim de urgență, astfel încât drepturile cetățenilor români să fie respectate.

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.