Ministerul Sănătății a transmis, astăzi, noi informații privind starea de sănătate a a pacienților afectați de incendiul care a avut loc la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București și care au fost transferați de urgență în alte unități sanitare. Este vorba de pacienți care sunt internați la zece spitale din Capitală.

Potrivit informării MS remise în urmă cu scurt timp, datele arată astfel:

– Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” din București: 9 pacienți în stare stabilă. 2 pacienți – posibilă externare astăzi.

– Spitalul Universitar de Urgență  din București: 3 pacienți. 2 pacienți în stare stabilă, 1 pacient intubat (ATI).

– Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București: 2 pacienți în stare stabilă. (3 pacienți au fost externați în 3 februarie 2021).

– Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București: 6 pacienți: 2 pacienți în stare gravă (ATI), 4 pacienți în stare stabilă.

– Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” din București: 2 pacienți în stare stabilă, 1 pacient în secția ATI.

– Spitalul Militar Central din București: 2 pacienți în stare gravă (ATI).

– Spitalul „Witting” din București: 2 pacienți în stare stabilă.

– Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București: 4 pacienți. 2 pacienți în stare stabilă, 1 pacient instabil, 1 pacient  în stare gravă, intubat (ATI).

– Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București: 2 pacienți în stare stabilă.

– Spitalul Monza din București: 3 pacienți. 2 pacienți în stare stabilă, 1 pacient admis în secția ATI.

Ieri, bilanțul deceselor de la Balș a ajuns la 11, după ce a mai fost înregistrat încă un deces în rândul bolnavilor de Covid.

Inițial, în urma inceniului de la Matei Balș, de vineri dimineață, 4 persoane și-au pierdut viața, numărul victimelor continund să crească pe măsură ce orele au trecut, ziua de vineri încheindu-se cu un bilanț de 5 morți.

Ca urmare a incendiului izbucnit la primele ore ale dimineții, 120 de pacienți infectați cu COVID-19 au fost evacuați de urgență, 53 dintre ei la unitățile medicale din București, iar restul bolnavilor fiind acomodați în celelalte saloane ale Institutului Matei Balș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.