Fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, a fost trimis în judecată în dosarul mitei de 800.000 de dolari primite în perioada 2007-2008, constând în plata, în schimbul exercitării atribuțiilor sale astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favoravile companiei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), cu propunerea de menținere a măsurilor asiguratorii dispuse asupra bunurilor acestuia, relatează Realitatea PLUS.

Dacă în urmă cu o lună procurorii îi cereau președintelui Klaus Iohannis să aprobe cererea urmării penale în cazul lui Tăriceanu, iată că acum s-a dispus trimiterea în judecată a fostului premier. Dosarul a ajuns la Înalta Curtea de Casație și Justiție.

Se menține măsura sechestrului asigurator. 

Tăriceanu a devenit inculpat pentru luare de mită în dosarul intrumentat de DNA, fiind suspectat că a pretins şi primit foloase materiele în valoare de 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei firme austriece.

”Inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins şi ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanţă, în schimbul exercitării atribuţiilor sale în aşa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei”, se arată în rechizitoriul procurorilor anticorupție.

Într-o replică dată la finalul lunii ianuarie, Tăriceanu afirma  legat de ancheta DNA care-l vizează că dosarul în care este pus sub inculpare de procurori este unul „eminamente politic”.

”Interesantă decizia DNA de a face public conținutul fiecărui act procedural pe care îl derulează în dosarul de presupusă mită! Ar fi fost bine dacă ar proceda la fel și cu ancheta celor 6 case ale dlui Iohannis sau cu șpăgile luate de fruntașii partidelor de guvernământ! Dar la noi, ca la nimeni, legea e pentru unii mumă și pentru alții ciumă!”, spunea Tăriceanu.

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.