„Aș minți să spun că nu cunoșteam despre aparatul de funcționare al primarului, dar când am ajuns (n.r. primar), am impus regulile mele și am spus ăsta va fi programul. La început am vrut să cunosc pe fiecare în parte, dar în primele săptămâni pot să spun că nu prea aveam pe cine cunoaște pentru că fiecare, ba că are treabă la Târgu Jiu, ba că are treabă la spital, ba că trebuie să își ducă copilul la școală sau să îl aducă de la școală și rămâneam în anumite ore aproape singur prin Primărie. Din 15 angajați vreau să spun că vreo 6-7 nu aveau obiectul muncii ”, a declarat edilul comunei Bolboși, Viorel Rotaru, la „Legile Puterii”. 

„Nu cred că sunt rude ale vreunui primar al altora, au intrat prin concurs”, a declarat primarul despre angajații care obișnuiau să chiulească. „Dar dacă au intrat acolo, au profitat de bunătatea, pot să spun, a fostei conduceri. (…) Am spus, nu a venit, a întârziat, să justifice. Ba că l-a durut. Bun, te-a durut ceva, nu contrazic. Mergi la medicul de familie și ia-ți 2 zile, 3 zile până te refaci. După aceea, la fel că a întârziat. Bun, ia-ți concediu. Erau și concedii neluate de 2-3 ani de zile. Erau concedii neluate. Au avut oportunitatea să își ia concediu. (…)  Am vrut să iau și măsuri, adică să-i sancționez cu absență nemotivată, dar am zis dacă totuși au zile de concediu neluat, își iau zilele de concediu”, a precizat Rotaru. Întrebat ce sancțiuni le-a acordat celor cu probleme, primarul a declarat: „Le-am făcut un avertisment verbal. (…) N-au mai urmat (n.r. alte sancțiuni) că după aceea, fie și-au băgat câteva zile de medical, fie și-au luat zile de concediu de odihnă.”

Viorel Rotaru spune că, după ce a devenit primar, a îmbunătățit situația iluminatului public în comună, deși nu la cele mai înalte standarde, în schimb probleme mari sunt cu infrastructura și cu proiectele pe bani de la Uniunea Europeană. 

„Avem foarte mulți kilometri neasfaltați. Dacă vorbim și de sistem de canalizare, suntem zero. (…) Cu fondurile europene suntem zero la ora actuală. Acum încercăm să găsim proiectanți că până la urmă nu trebuie să facă (n.r. proiecte) cei din primărie. Putem achiziționa și pe parte de achiziții să aducem un proiectant și să facem un proiect pe asfalt și pe tot ce ne dorim în comună”, a concluzionat primarul. 

Declarațiile vin după ce presa a relatat pe larg situația din comuna gorjeană, unde mai mulți funcționari ai Primăriei s-au declarat deranjați de faptul că edilul le impune să respecte programul de lucru de opt ore. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.