Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunță că nu a semnat un document prin care persoane din cadrul statului român să aibă prioritate la vaccinare.

„Citesc din nou în publicații și postări ale unor oameni altfel atenți la nuanțe un titlu care sună cam așa: „Cum au ajuns să se vaccineze rudele militarilor și angajaților din sistemul de ordine publică și servicii în centre speciale. Guvernul a dat o hotărâre în ianuarie, semnată de premier și de ministrul Voiculescu”

Haideți să lămurim ceea ce a semnat premierul Cîțu și cu mine, mergând direct la textul din Hotărârea de Guvern nr. 12 din 20 ianuarie 2021: „Ministerul Apărării Naționale asigură prin centrele de vaccinare proprii, POTRIVIT CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE STABILITE PRIN STRATEGIE, vaccinarea personalului propriu și a membrilor familiilor acestora, precum și a următoarelor categorii (…)”

„Potrivit criteriilor de eligibilitate stabilite prin Strategie”. Cu alte cuvinte: nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara etapei definite de HG. Cum etapa a III-a nu a inceput încă, niciun membru al familiei vreunui membru a ceea ce se numește personal esențial nu ar fi trebuit să fie vaccinat, altfel decât dacă este peste 65 ani, cu boli cronice sau… tot esențial.

Deci nu, nici Voiculescu, nici Florin Cîțu nu au semnat vreodată pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii al vreunui angajat al statului”, a spus Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Sănătății a publicat în 4 martie situația testărilor, a spitalizărilor și a vaccinării, defalcat pe județe, o premieră de la debutul pandemiei din România. Acest gest a stârnit un adevărat scandal, după ce a fost observat că unele persoane au avut „prioritate” la vaccinare.

Sursa: Realitatea Din USR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.