Verificări la centrul de vaccinare anti-Covid de la Romexpo după ce un tânăr a făcut public pe Facebook faptul că a primit la rapel o doză de vaccin Moderna, în loc de Pfizer. După ce a reclamat că, din acest motiv, nu poate obține adeverința de vaccinare, acesta a fost contactat de medicul militar Valeriu Gheorghiță, care l-a informat că este în afara oricărui pericol.

Reprezentanții Comitetului Național pentru Vaccinare au anunțat că ”s-a solicitat DSP Bucureşti efectuarea unei evaluări oficiale la acest centru pentru verificarea modului în care procedurile în vigoare au fost respectate, implementarea delimitării fluxurilor, în funcţie de tipul vaccinurilor utilizate, respectiv remedierea eventualelor disfuncţionalităţilor constatate.”

Potrivit acestora, bărbatul va primi adeverinţă de vaccinare, pe care se va menţiona tipul vaccinului administrat la rapel.

”Dr. Valeriu Gheorghiţă a solicitat contactul persoanei şi i-a telefonat pentru a o linişti din punct de vedere medical. Nu se impune reluarea schemei de imunizare”, a mai precizat CNCAV.
 
Tânărul din București a precizat că prima doză de vaccin Pfizer i-a fost administrată pe 24 februarie. După trei săptămâni s-a dus să facă și rapelul, dar, dintr-o eroare, i-a fost administrat serul produs de Moderna.
”Astăzi am devenit un cobai mai aparte, pentru că am primit un rapel de la Moderna după ce pe 24 februarie fusesem vaccinat cu Pfizer. S-a greșit, apoi iar s-a greșit! Am ajuns în centrul de vaccinare numărul 5 de la RomExpo, am completat documentul de la recepție, am fost trimis la cabinetul numărul 21. Prima greșeală! Cel care m-a repartizat, m-a trimis la un cabinet unde se făceau doar vaccinuri Moderna, deși pe listă, în dreptul numelui meu, scria Pfizer”, a scris tânărul. 

Potrivit acestuia, asistentele care l-au preluat la centru nu au verificat ce ser i-a fost administrat la prima doză și și-au dat seama de greșeală abia când au vrut să îl înregistreze în sistem.

”La cabinetul numărul 21 m-au preluat două doamne asistente, le-am arătat că am și adeverința de la vaccinarea din 24 februarie la mine, m-au lăudat că o am în condițiile în care majoritatea pacienților nu o mai aduc la rapel, însă nimeni nu a mai verificat că pe ea scrie Pfizer. Una dintre doamne m-a căutat în sistem, cealaltă mi-a făcut doza de vaccin, pentru ca apoi să realizeze că aplicația dă eroare și că nu poate fi confirmată vaccinarea. Motivul? Rapelul nu corespunde cu tipul de vaccin făcut la prima doză. Mi-a dat imediat seama despre ce sa întâmplat, însă în acel moment deja presam cu un tampon de vată pe locul vaccinării”, a mai povestit Alin. 

După ce asistentele s-au panicat, au chemat un medic, care i-a spus că astfel de situații se întâmplă frecvent. Mai mult, pentru a putea beneficia de adeverința de vaccinare, acesta i-a propus să treacă în sistem că a primit și a doua doză tot de la Pfizer.
”Mi-am ieșit din fire. Am cerut să vorbesc cu șeful centrului de vaccinare. S-a prezentat o doamnă doctor care, auzind că sunt diabetic, m-a întrebat dacă, ca să o citez, „sunt pe insulină” și că n-ar trebui să fie nicio problemă că mi s-au făcut două doze din două vaccinuri diferite. Oamenii încercau să mă îmbuneze legat de problema că îmi pot elibera o adeverință de vaccinare, de parcă de-aia venim să ne vaccinăm, ca să plecăm la vară în Grecia”, a mai scris tânărul. 

Singura dovadă că s-a vaccinat este este poza făcută în momentul injecției.
”Nu am primit niciun document, nu am fost bifat nicăieri în sistem. Însă nici nu pot repeta vaccinul anti Covid decât când se va face un nou val de imunizări pentru cei vaccinați. Când va fi, dacă va mai fi. Am fost șocat să văd cu câta lejeritate și superficialitate a fost gestionată această situație. O mustrare la domul de la recepție, una la doamnele asistente și gata. De parcă nu este suficient că suntem oricum într-un mare întuneric cu aceste vaccinuri și am acceptat de bunăvoie să ne vaccinăm cu niște seruri experimentale, ale căror efecte adverse poate vor apărea peste ani și ani. Și nu sunt singurul care a pățit asta, dar se pare că nimeni n-a învățat nimic”, a mai scris Alin. 

Tânărul a precizat că, momentan, se simte bine și are doar o durere în locul unde i-a fost făcută injecția.
”Deocamdată mă simt bine. Chiar sunt în măsură să fac comparații între cele două: locul injecției doare mai puțin la Moderna decât la Pfizer. Mă poate ajuta cineva și cu o programare la AstraZeneca, să îmi fac o părere completă?”, a întrebat, ironic, Alin. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.