Imbri, despre Alberts: Își permite să vină să denigreze, să inspire teamă

Imbri: Ar trebui să fie interzise astfel de ieșiri

„Cine sunt eu, în definitiv, un nimeni într-o lume medicală. Și mă supun unor reguli, pentru că numai așa mă pot proteja pe mine ca meseriaș și pe cei pe care îi tratez sau îi îngrijesc. Cine este doamna doctor Alberts? Un nimeni în lumea medicală și își permite să vină să denigreze, să aducă semne de întrebare, să inspire teamă, să inducă teamă. Este cumva vreun expert în farmacologie? Eu nu mi-am permis, atât timp cât am fost în activitate să pronunț numele vreunui medicament. Pentru că a pronunța numele unui medicament, indiferent că ești manager sau că ești profesor universitar înseamnă riscul de a induce în populație ideea că acel medicament este singurul care te poate salva și năvala. Știți foarte bine ce am pățit în primele luni de pandemie când au golit farmaciile de un anumit medicament despre care nici măcar nu au citit prospectul că avea multe contraindicații și producea foarte multe tulburări pe activitate cardiacă și așa mai departe”, a declarat fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, Emilian Imbri la „Legile Puterii”. 

„Cine trebuie să ia atitudine? În primul rând ar trebui să fie interzise astfel de ieșiri. Colegiul Medicilor în primul rând (n.r. ar trebui să intervină), deci Colegiul Medicilor în primul rând și cred că, nu cred, sigur există norme care interzic astfel de comportamente.  (…) Se depune un jurământ. Indiferent că au trecut anii, că jurământul ăsta mai înseamnă sau nu ceva, el te obligă, te pune puțin pe gânduri. Ori acel jurământ spune că deontologia te oprește să întorci învățătorului tău medical, sau colegului tău medical să îi pui la îndoială activitatea.  (…) În România există o comisie de specialiști. Acolo nu am acces eu. Acolo sunt medici infecționiști, medici pneumologi, medici de Terapie Intensivă care, atenție, analizează, discută, se mai ceartă puțin între ei și în final stabilesc un ghid, un protocol, un ghid terapeutic pe care unanim îl acceptă toți din toate centrele universitare din țară și din toate centrele mari, cu spitale mari. Acceptă și încearcă să introducă o medicație unanim acceptată de ei și pentru care își asumă responsabilitatea”, a concluzionat medicul.   

Declarația vine în contextul în care Colegiul Medicilor o cercetează disciplinar pe Adina Alberts după postările controversate pe tema COVID-19 pe care medicul estetician le-a făcut pe o rețea de socializare.  Cercetarea vine în urma unei plângeri formulate împotriva Adinei Alberts de către un farmacist pe nume Miclaus George, care a și făcut anunțul legat de măsurile luate de Colegiul Medicilor. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.