Ungureanu: Rudele au dreptul să aibă acces la documentele medicale. Nu doar prin instanță.

Ungureanu: „Moartea domnului Lăzărescu” are episoade în fiecare zi într-o multitudine de locuri 

„Este obligatoriu ca aparținătorii să primească toate datele din partea spitalului. Este lege în acest sens. Am făcut chiar noi, în Comisia de sănătate această modificare legislativă. Rudele au dreptul să aibă acces la documentele medicale. Nu doar prin instanță. (…) Ce este foarte clar din toate situațiile pe care le-am auzit în această seară și am auzit atât de multe și zilnic, absolut zilnic îmi scriu pacienții, este o comunicare execrabilă la nivelul majorității spitalelor între aparținători și spital. Nu vorbește nimeni cu oamenii aceștia. De asta oamenii sunt stresați, sunt îngrijorați. Sigur că pacienții își fac tot felul de scenarii”, a declarat deputatul USR-Plus, Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, la „Legile Puterii”. 

În privința cazului adus în atenție de soția unui pacient care a fost trimis de mai multe ori acasă de la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală, Ungureanu a declarat că se aștepta la mai multă solicitudine din partea purtătorului de cuvânt al unității medicale.

„Eu aș fi vrut să aud de la o șefă UPU primul lucru pe care trebuie să îl spună cineva de bună-credință este: „Fac verificări. Mâine de dimineață iau cronologic evenimentele, o chem pe doamna la spital și facem publice minut cu minut toate operațiunile în privința pacientului.” Evident că nu putem să judecăm noi un caz medical la televizor, dar eu vreau să văd atitudine umană, empatică și ordine și protocoale. S-a intrat în data de, s-a ieșit în data de. Răspunde o anumită persoană cu nume și prenume. Ceea ce aud eu din gura acestei doamne, care sunt convins că spune adevărul, este un haos. Este dezorganizare. Asta aud eu. (…) Nu vorbim aici decât de o atitudine neprofesionistă față de aparținători, care nu vin acolo cu bolnavii de plăcere. Iar acest du-te, vino cu salvările este o realitate. În cunosc foarte bine. „Moartea domnului Lăzărescu” are episoade în fiecare zi într-o multitudine de locuri din cauza haosului. O să cer un raport oficial pe minute cu privire la acest caz”, a precizat deputatul.  

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.