„Din cauza unei legi proaste, nu putem angaja una sau două persoane care să facă legătura între medicii care se ocupă de mai mulți pacienți decât într-o situație normală. Noi nu avem voie să angajăm acest tip de ofițeri de presă”, a declarat Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, Șerban Bubenek, la „Legile Puterii.” 

„În condițiile în care acești oameni trebuie să se îmbrace într-un anume fel, să intre într-un salon, să aibă grijă să nu ducă infecția cu COVID atunci când ies afară către alți pacienți, să resusciteze pacienți, să-i intubeze, să-i întoarcă pe burtă, să-i ventileze în decubit ventral,  să le pună catetere, să le pună perfuzii, să le calculeze doze de medicamente de tip adrenalină, noradrenalină, miligrame pe kilogram corp și minut, oamenii ăștia nu pot ține și funcția de comunicare și de comunicator. Nu pot fi, din păcate, în orice moment la dispoziție și este o mare problemă”, a punctat medicul.  
 
„Noi am cerut printr-un memoriu adresat Ministerului Sănătății refacerea întregului normativ de personal în Sănătate, pentru că în clipa de față în sistemul de sănătate lipsesc 250.000 de oameni. Ca să avem un sistem de sănătate cât de cât civilizat, care să răspundă nevoilor celor 17 milioane de cetățeni care mai sunt în România ne lipsesc 250.000 de oameni printre care medici, infirmiere, asistente, brancardieri, operatori sanitari, ofițeri de presă, tot ce doriți în această categorie. Și sigur că, în mod evident, se nasc neînțelegeri. Oamenii trebuie înțeleși. Ei vin și lasă pe un om al lor drag la spital. Ar vrea să știe în orice clipă ce se petrece cu el. E o dorință naturală. (…) Ar trebui să facem un efort în așa fel încât ceea ce comunicăm să fie sigur”, a concluzionat Șerban Bubenek. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.