„Tatăl meu a mers la Spitalul Municipal din Moinești în urma unor consultații și în urma unui tratament avut anterior cu medicul pentru o intervenție chirurgicală de tipul unei balamale, un suport, efectiv. În urma acestei intervenții chirurgicale, acestei proteze de tip balama, care a survenit în data de 20 ianuarie, tatăl meu a rămas internat pe secția de Terapie Intensivă două săptămâni (…) spunându-mi medicul că au intervenit câteva complicații, dar nedându-mi cu exactitate răspuns la ce complicații au intervenit. Adică a fost ceva de genul că în urma unui computer tomograf ar fi un AVC în curs, că leucocitele sunt foarte mari, ceva de genul de 30.000. La 30.000 leucocitele, asta denotă clar că există o infecție, dar nespunându-mi unde este localizată această infecție. S-a făcut un test COVID pe data de 23, a rezultat negativ la ei. (…) După ATI a fost dat pe salon pe data de 1 februarie și pe 3 externat, pacient stabilizat spunând de către domnul doctor”, a povestit la „Legile Puterii”, Eugenia Mihaela Munteanu, despre cazul tatălui său, decedat în februarie. 

„Tatăl meu a ajuns acasă, a stat câteva zile, timp în care nu se simțea bine absolut deloc. A fost chemată ambulanța, a fost internat pe Terapie la Spitalul Județean Focșani, iar când a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, după ce el a stat acasă doar cinci zile, a fost confirmat pozitiv COVID. (…) A ajuns cu o infecție foarte gravă în Spitalul Județean Focșani. Era o infecție generală și confirmat pozitiv. Mă refer la o septicemie, sepsis generalizată. Această infecție cu această bacterie, Acinetobacter, care s-a constatat în urma unei probe din secreția din plaga postoperatorie făcută la Spitalul Județean Focșani denotă această bacterie și această sepsis generalizată, în afara faptului că tatăl meu a fost externat cu o escară pe partea dreaptă”, a declarat femeia. 

Fiica bărbatului acuză că bărbatul nu a fost tratat cum trebuie la Spitalul din Moinești și că nu s-a comunicat corespunzător cu ea nici la Moinești, nici la Focșani. 

„El avea diabet și era insulino-dependent, ceea ce medicul știa, și i-au fost scoase toate firele în momentul în care a fost externat, la două săptămâni. (…)  Eu sunam la ora 7:30 și vorbeam două minute cel mult cu doctorul pe telefon. Mai apoi, în cursul zilei, sunam pe Terapia Intensivă de la Moinești și răspunsurile erau foarte relative și neadecvate. Eu fiind cadru medical și cerând (n.r. informații), nimeni de acolo, nimeni nu se prezenta niciodată, nimeni Puteam vorbi cu femeia de serviciu, puteam vorbi cu un brancardier, puteam vorbi cu oricine. Habar nu aveam. S-a întâmplat același lucru la Terapia din Spitalul Județean Focșani. La fel, nimeni nu se prezintă. Atâta timp cât eu mă prezentam, nimeni nu se prezenta. Toată lumea spunea că nu putem da informații.  Când le-am spus că sunt cadru medical și cunosc protocolul și știu foarte bine ce se poate spune și ce nu la telefon, îmi dădeau informații, dar evazive”, a relatat doamna Munteanu, care a precizat că a depus plângere penală către Parchetul Moinești și Bacău pe numele spitalului și pe numele medicului curant, după ce tatăl ei a decedat pe data de 17 februarie. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.