Un bărbat de 39 de ani, din Măgura, a sunat, ieri, în jurul orei 15.00, la 112 și a amenințat că e pe o stâncă și vrea să se arunce.

Apelul a fost localizat în zona Prăpăstiile Zărneștilor, iar pentru căutarea apelantului au fost solicitați jandarmii montani de la Zărnești.  Bărbatul a fost găsit, după mai multe căutări, de șeful Postului de Jandarmi Montan Zărnești, pe baza coordonatelor gps ale apelantului. Zona în care se afla bărbatul este greu accesibilă, iar bărbatul a fost găsit și după urmele pe care le-a lăsat în zăpadă.

Discuția între jandarmi și bărbatul respectiv a durat aproximativ o oră, timp în care amenința în permanență că, dacă se apropie cineva de el, se aruncă de pe stânci. În cele din urmă a cerut o țigară și sub pretextul de a-i oferi acea țigară, plutonierul adjunct șef Marian Blajiu, șeful Postului de Jandarmi Montan Zărnești, a reușit să-l tragă de pe marginea prăpastiei într-o zonă sigură, de unde a fost preluat de ceilalți colegi și coborât în siguranță la ambulanță.

Plt. adj. șef Marian Blajiu, șeful Postului de Jandarmi Montan Zărnești, este unul dintre cei mai cunoscuți și respectați jandarmi montani din unitate. A primit de-a lungul carierei mai multe premii și distincții pentru activitatea lui, iar anul trecut a primit și titlul „Pro Urbe” din partea comunității brașovene.

Sursa: Realitatea de Brasov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.