O femeie de 71 de ani, din Buzău, care a trăit două săptămâni în spital, în secție COVID, pentru a-și îngriji băiatul cu sindrom Down, și care era și infectat cu COVID-19, atrage atenția prin faptul că, deși nu a purtat nicio clipă echipament de protecție, nu s-a infectat. Femeia era vaccinată cu ambele doze.

Cazul prezentat de adevărul.ro arată eficiența vaccinului anti-COVID, femeia respectivă fiind vaccinată cu ambele doze, înainte de a ajunge în secția COVID.

Femeia a fost internată în Spitalul Judeţean din Buzău, pentru a-şi îngriji fiul care suferise o intervenţie chirurgicală. La scurt timp după operaţie, el a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus și a fost transferat în secția de Pneumologie, unde sunt tratați bolnavi infectați cu coronavirus. Pentru că bărbatul suferă de o boală cronică, mama sa a cerut în mod insistent să rămână ca îngrijitor. Femeia a fost sfătuită să-şi lase băiatul în grija cadrelor medicale, pentru că era risc foarte mare de a se infecta și ea. Mama a refuzat să-şi abandoneze băiatul, și după ce a menționat că este vaccinată cu Pfizer, inclusiv cu doza de rapel, i s-a permis să-și îngrijească fiul.

În tot acest timp, femeia a stat la căpătâiul fiului său, pe care l-a îngrijit, fără a purta echipament de protecție. Surpriza  a venit după mai multe zile când buzoianca a fost testată, iar rezultatul a ieșit negativ. Așa au ieșit și următoarele teste, spre mirarea cadrelor medicale, care speră ca vaccinurile anti COVID să fie la fel de eficiente în toate cazurile.

Conform medicilor buzoieni, cazul pensionarei din Buzău ar fi prima expunere voluntară la COVID-19 după vaccinare.

Sursa: Realitatea de Buzau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.