Președintele Klaus Iohannis susține că niciun guvern n-a încercat să modifice sau să prezinte eronat date legate de evoluția pandemiei, așa cum a sugerat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Șeful statului a precizat că e vorba doar de interpretări diferite și de o „expresie nefericită”.

„Nu a măsluit nimeni datele, nici înainte de alegeri, nici după, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul sunt însă diferite. Când a fost ministrul Tătaru a găsit o anumită formulă de calcul, nu a ascuns nimeni date și informații. Acum ministrul Voiculescu a dorit să modifice formula. Vorbim de două formule ușor diferite, în niciun caz nu a măsluit cineva datele. Ele au fost absolut corecte așa cum au fost calculate și înainte și după alegeri”, a afirmat Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, șeful statului a sugerat că, în acest moment, prioritățile ar trebuie să fie altele. „Nu cred că aceste discuții teoretice pe formulă opresc pandemia sau alină suferințele unui pacient. Să ne implicăm unde este nevoie, să creștere numărul de paturi la ATI, să fim mai proactivi ca să facem față valului 3”, a declarat președintele.

Întrebat dacă Vlad Voiculescu a lansat acuzațiile la adresa guvernului Orban pentru că n-ar fi înțeles formula de calcul aplicată în acea perioadă, Klaus Iohannis i-a sfătuit pe jurnaliști să-l întrebe acest lucru pe ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu, acuzații grave într-o postare a Violetei Alexandru: Guvernul Orban a modificat cifrele pandemiei înainte de alegeri

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.