„În conflictul ăsta președinte de sindicat-sindicate care îl susțin totuși s-au spus cuvinte grele, cu terorism cu d-astea și lucrurile astea pot fi certificate printr-o singură modalitate. Legea poate să spună ceea ce este adevărat, unde este partea de dreptate”, a declarat fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, la Realitatea PLUS. 

„Domnul prim-ministru Boc a dorit să îmi dea metroul. Am discutat cu sindicatele, cu directorul general de atunci, am discutat cu dânșii, dar bineînțeles că am cerut fondul de salarii. Fondul de salarii să vină la primărie, eu urmând cu Primăria Generală să sprijin investițiile, care nu erau o cifră foarte mică. (…) Metroul trebuie să fie al Capitalei. De aia în momentul când mi s-a făcut propunerea de către prim-ministrul de atunci am acceptat să discutăm. Am discutat cu sindicatele, am discutat cu toți factorii de răspundere atunci. Ne-am oprit în ideea că nu se alocă fondul de salarii de atunci cât era: 400 de milioane acum 7-8 ani de zile, nu se poate aloca în bugetul primăriei ca să pot într-adevăr să îl țin. Pentru că aveam subvențiile de plată la gaze, aveam și subvențiile pe care le plăteam și la RATB, a concluzionat fostul edil.  

Declarațiile vin după ce vineri Bucureștiul a fost paralizat o zi întreagă de un protest spontan al sindicaliștilor de la metrou, care s-au blocat în subteran.  Spre seară, sindicaliștii conduși de Ion Rădoi au renunțat la blocarea liniilor de metrou din București în urma negocierilor de la Prefectura București cu conducerea Metrorex și cu prefectul Alin Stoica, iar de la ora 22:00 circulația metroului a fost reluată. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.