Deși ne-am aștepta ca oamenii din micile sate să fie reticenți față de vaccinare, din lipsa informației, situația stă invers. Majoritatea s-au vaccinat sau programat la imunizare. Totodată, localnicii știu că au loc violențe în marile orașe. Nici ei nu sunt de acord cu restricțiile dure, dar cei mai mulți consideră că s-a ajuns prea departe. Reacțiile acestora și mesajele pentru protestatarii violenți le aflați într-un material exclusiv.

O echipă Realitatea Plus a mers în comuna Botoroaga din Teleorman. Sunt în jur de 4.000 de locuitori aici și un singur centru de vaccinare. Majoritatea celor pe care i-am întâlnit s-au vaccinat sau programat. Nu toți, însă, au găsit și un motiv, ci doar au fost îndrumați de medicul de familie și știu că „așa e bine”.

Medic de familie: În fiecare zi sunt perogramate circa 40-50 de persoane. Unele persoane sunt mai fricoase, însă căutăm să-i lămurim și să-I convingem.

Reporter: V-ați vaccinat anti-COVID?

Localnic: L-am făcut primul. Și acum mă anunță ei.

Reporter: De COVID nu vă este teamă?

Localnic: Nu mi-e frică. Dacă a făcut toată lumea vaccinul, trebuie să-l facem și noi. E bună injecția asta, că te mai apără.

Reporter: Dumneavoastră v-ați vaccinat?

Alt localnic: Eu sunt bătrân. Când m-o programa, să mă programeze.

Localnică: Avem centru, dar e după categorii.

Reporter: Acum se poate programa toată lumea.

Altă localnică: Nu m-am vaccinat, vreau să mă vaccinez.

Localnic: Eu m-am vaccinat, mai ales că sunt diabetic.

Localnică: Sunt programată.

Reporter: Cine v-a recomandat, medicul?

Localnică: Da.

Locuitorii din Botoroaga respectă regulile, deși pe unele le consideră cam stricte. Înțeleg nemulțumirea oamenilor, dar nu și furia care generează conflicte, așa că le transmit protestatarilor să se exprime fără a îi afecta pe alții.

Locuitor Botoroaga: Port mască, dar unii nu poartă. E revoluție la București. Nu e bună revoluția asta, că sunt distrugeri.

Reporter: De protestele din țară știți, anti-restricții?

Localnic: Nu-mi aduceți aminte, că mă îmbolnăvesc. Păi dacă este pandemie și restricții trebuie să fie. E mai rău ca în vremurile de tristă amintire.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.