Poliția Capitalei a transmis, marți dimineață, un comunicat referitor la tragedia de la Spitalul Victor Babeș. Polițiștii spun că a fost efectuată cercetarea la fața locului, unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor.

„La data de 12.04.2021, polițiști din cadrul Poliției Capitalei – Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în aceeași zi, 3 pacienți internați în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic „Victor Babeș” București au decedat.

La fața locului s-a deplasat echipa complexă, formată din polițiști ai Serviciului Omoruri, specialiști ai Serviciul Criminalistic și medic legist.

În unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a 3 persoane, femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani și respectiv 63 de ani.

Din primele date a rezultat faptul că în după amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor.

A fost efectuată cercetarea la fața locului, unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor.

Cadavrele au fost ridicate și transportate la INML in vederea efectuării necropsiei”, a transmis Poliția Capitalei.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

PANĂ de oxigen la spitalul Victor Babeș din Capitală – AU MURIT 3 pacienți din ATI – Florin Cîțu, Raed Arafat, explicații despre TRAGEDIE – VIDEO

Trei pacienți au murit în urma unui incident produs luni seară la Spitalul „Victor Babeș” din București. Pacienții se aflau în TIR-ul de Terapie Intensivă instalat sâmbătă, după evacuarea scandaloasă a pacienților de la spitalul Foișor. O ipoteză halucinantă este luată în calcul pentru explicarea incidentului de la „Victor Babeș”: cineva ar fi reglat NECORESPUNZĂTOR ventilatoarele, astfel că s-ar fi mărit nepermis de mult presiunea oxigenului.

Cei trei bolnavi de COVID-19 au decedat după ce au intrat în stop cardio-respirator, nu au mai putut fi salvați de medicii care au încercat și ventilarea manuală a acestora. Din păcate, incidentul dramatic de la „Victor Babeș” nu este singular în ultimul an: peste 30 de pacienți bolnavi de COVID-19 au murit în urma incendiilor din secțiile de ATI de la Spitalul Județean din Piatra Neamț și de la Spitalul „Matei Balș” din București.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.