Profilerul FBI, Mihaela Brooks, susține că este inadmisibil ca zona exploziei să nu fie încercuită nici la 4 zile de la atentat. Ea a enumerat alte greșeli grave făcută de polițiști în investigarea asasinatului de la Arad.

„Îmi pare rău să spun, dar greșelile la locul crimei sunt la ordinea zilei în România. Dacă locul crimei e contaminat, nu poți obține dovezi, deci e greu să ajungi la criminal. În cazul de față, locul crimei nu este îngrădit, toate urmele care sunt la locul faptei trebuiau luate atunci, imediat. După stingerea focului, era nevoie de o filmare video, iar după aceea fiecare lucru trebuia cercetat în amănunt. Toate imaginuile de la camere de supraveghere din zonă trebuiau luate și vizionate. Toate trebuiau făcute atunci, pe loc. Zona respectivă este clar că trebuia sigilată. Și pe semnul trecerii de pietoni există probe, mai mult ca sigur.

Cred că mai ușor a fost ca explozia să fi avut loc într-un loc public, pentru a da un mesaj. Dacă știi ce componente a avut bomba, afli imediat cu cea a fost detonată, dar și cine a dorit detonarea în acel timp.

De obicei, cine confecționează astfel de bombe are cunoștințe și abilități să facă așa ceva. De exemplu, un începător, chiar dacă urmărește un video despre cum se fabrică, s-ar putea să fac cine știe ce greșeală, iar bomba să-i explodeze în mână. Este clar! Cel care a confecționat-o a știut ce face, nu este un novice. De asemenea, este o tendință. Dacă funcționează acest tip de bombă, atunci cei care le fabrică nu mai schimbă modelul de construcție.

Toate persoanele cu care a fost în contact victima sunt persoane de interes. Sunt proceduri. Pe baza interogatoriului poți merge mai departe ca să afli informații.

Se face analiză cu raze x a energiei dispersate și poți vedea unde a fost plasată exact bomba. Depinde ce care a fost trăgaciul. Sunt multe metode. Unele explodeazză când le deschizi, altele la presiunea generată de greutate.

A fost o bombă tip țeavă, de mici dimensiuni. Sunt părți din bombă care rămân întegi. De acolo se pot preleva probe.

Florin Buicu, deputat PSD, invitat în studioul emisiuni „Jocuri de Putere” spune că un astfel de eveniment induce un sentiment de neîncredere în autorități. El a menționat că și bâlbele anchetatorilor duc la acest sentiment. „Nu știu cum mai poți găsi dovezi la patru zile după eveniment. Mesajul dat este de reducere a siguranței cetățeanului”, consideră deputatul social-democrat.

Horia Grigorescu, vicepreședinte PNL București consideră că trebuie descoperit modul în care a fost realizat acest atentat. „În funcție de explozibilul realizat, în funcție de cum a fost detonată bomba. Este foarte important motivul asasinatului”, a declarat Grigorescu.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.