Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat că firma Romprest ar fi primit termen până duminică, la ora 16:00, să adune gunoiul care s-a adunat pe străzile din Sectorul 1, după ce a blocat colectarea. Reprezentantul Guvernului a precizat că el nu poate impune respectarea angajamentului și că alte instituții au pârghii penale în acest caz.

„A fost dat termen de 48 de ore, începând de ieri (vineri – N.R.), deci duminică la ora 16:00 ar trebui să fie gata adunarea gunoaielor.  Dacă nu sunt respectate termenele, pot fi conscințe mai grave.” a afirmat Stoica, în direct la Realitatea Plus, într-o ediție specială. 

Reprezentatul Guvernului a precizat că aceste termene au fost stabilite la discuțiile purtate cu Direcția de Sănătate Publică, dar instituția nu are alte pârghii, cu excepția amenzilor. „Nici Prefectura, nici DSP nu vor face plângeri penale, ci Garda Națioanlă de Mediu poate face o plângere penală, dar nu vă pot spune eu când și dacă o vor face.”

Pe de altă parte, prefectul Capitalei a precizat că și scenariul stării de alertă, invocat de edilul Clotilde Armand, trebuie bine analizat. „Nefuncționarea serviciilor publice poate genera situația de impunere a stării de alertă la nivel de sector. În momentul în care mi se va propune o soluție concretă care să fie viabilă pe o perioadă de 30 de zile, vom acționa în consecință”, a afirmat Alin Stoica, la Realitatea Plus.

CITEȘTE ȘI : Anca Alexandrescu despre scandalul gunoiului din Sectorul 1: Un șantaj în stil mafiot, pot bănui implicarea unor generali din servicii

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.