Consumul foarte mare de oxigen a provocat incendiul de la Matei Balș, la începutul anului. Potrivit surselor Realitatea PLUS, aceasta este concluzia specialiștilor, care au terminat, după 4 luni, expertiza cerută de procurori. Mai mult, dotările spitalului nu erau unele conforme, iar instalația care trebuia să dea alarma în caz de incendiu nu funcționa în parametri. 

 

Specialiștii din cadrul INSEMEX au fost cei care au tras concluziile după incendiul de la Spitalul Matei Balș. Potrivit acestora, problemele identificate sunt numeroase.

Consum ridicat de oxigen, lipsa dispozitivelor de alarmare, pereți nerezistenți la foc, instalație de semnalizare deficitară. Toate acestea ar fi dus la producerea incendiului de la Institutul Matei Balș, cred anchetatorii. Pe de altă parte, experții spun că problema este în lipsa finanțării pentru a investi în soluții autorizate împotriva incendiilor.

Goana după creșterea numărului de paturi de terapie intensivă a fost cea care a dus la astfel de tragedii. Tocmai pentru a putea trata mai mulți pacienți, au fost scăpate din vedere detalii importante.

În urma incendiului, au murit 4 persoane, dar, în același timp, starea de sănătate a zeci de persoane s-a agravat. În cazul tragediei de la Victor Babeș, 2 persoane, angajate ale spitalului, au fost cele care ar fi provocat incidentul. Ambele se află acum în arest la domiciliu. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.