„De ani de zile sistemul de sănătate a fost condus de un partid sau altul. Toți au promis că fac sau s-au lăudat că au făcut. Ce nu au făcut ei? Ne chinuim de ani de zile să determinăm Ministerul Sănătății, cu toți miniștrii de până acum, să aibă grijă că anumite specialități medicale sunt foarte deficitare și aici e vorba de specialiști în Terapie Intensivă și specialiști în epidemiologie”, a declarat președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu la emisiunea 100% de la Realitatea PLUS.  

„Acum avem așa multe deficiențe în sistemul de sănătate. Este o mare criză și urmează o criză majoră pe lista medicamentelor și a materialelor sanitare ca urmare a unor necontractări cu producători fie interni, fie externi. Avem o groază de multe alte probleme. Nu știm dacă vine valul 4 și nu suntem pregătiți. Spitalele încă nu sunt pregătite pentru a primi și pacienți alții decât COVID. Deci avem atâtea priorități, atâtea probleme și eu constat că într-adevăr avem nevoie de proiecte, de finanțări”, a concluzionat Barbu. 

Declarația vine în contextul în care în Planul Național de Reconstrucție și Reziliență este prevăzută înființarea unei Agenții Naționale pentru Investiții în Infrastructura de Sănătate, care să gestioneze marile proiecte din sistemul sanitar românesc și care a creat un adevărat val de acuze venite din partea societății civile, dar și din partea partenerilor de Coaliție.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.