„Ultima dată când rușii au tras într-o navă de război britanică a fost în 1917, când un submarin bolșevic a torpilat un distrugător în Golful Finlandei. Ultima dată când s-a întâmplat în Marea Neagră a fost acum 165 de ani, în Războiul Crimeei. Deci e o mare surpriză ceea ce spun rușii, dar rușii ceea ce fac, fac pentru publicul din Federația Rusă pentru că asta este ceea ce îi interesează. Să arate că Federația Rusă are posibilitatea să contraatace navele unui Occident în decădere”, a declarat generalul în rezervă, Alexandru Grumaz la emisiunea „Controversat”  de la Realitatea PLUS. 

„Rușii au un arsenal impresionant în Crimeea. Kalibr, deci rachete de croazieră 2.500 de kilometri. Iskander – 500 de kilometri, poate transporta încărcătură nucleară. Bastion – 800 de kilometri, S-400, S-300. Oniks – o rachetă marină. Deci este un arsenal impresionant. Au adus și avioane de bombardament strategice, Tupolev-142. Le-au transferat din flota de nord. În afară de faptul că este o zonă cu acces interzis Crimeea. La ora actuală ei pot bruia comunicațiile cu sistemul Krasukha 5.000 de kilometri. Faceți socoteala, puneți Sevastopol ca punct de plecare și vedeți unde sunt 5.000 de kilometri. Ei pot bloca inclusiv transmisiunile de comandament american pe satelit de joasă altitudine, Lacoste și Onyx. Deci Rusia a creat acolo o capacitate impresionantă militară. De ce? Pentru că este canalul, springboard-ul pe care Rusia lansează operațiuni militare în Mediterana”, a explicat analistul militar. 

Cât despre amenințarea Șefului de Stat Major rus, că țara sa ar putea folosi chiar capacități nucleare drept răspuns la acțiunile țărilor NATO, Alexandru Grumaz a declarat că rușii au refăcut baza nucleară din Crimeea, Feodosia, unde au adus rachete ce pot transporta încărcătură nucleară. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.