Șeful Dircției pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a făcut primele declarații, la Realitatea PLUS, legate de explozia de la Rafinăria Petromidia Năvodari. 

„Suntem la față locului. Sunt împreună cu inspector general – întâmplarea a făcut să fim pe litoral… Acum continuă manevrele de stingere. Avem o persoană cu arsuri grave, preluată de elicopeterul SMURD, două persoane cu afecțiuni mai ușoare și, din păcate, o persoană dispărută. Intervenția va continua atâta timp cât există foc cu flacără. Spun cei de aici că riscul de extindere a scăzut”, aafirmat eful DSU.

Întrebat dacă se mai poate vorbi, totuși, despre un posibil pericol de explozie, secretarul de stat în MAI a răspuns: „La acest moment, din ce spun colegii, e mai scăzut pericolul de explozie. Până nu se stige (focul – n.r.), poate să se complice treaba ocicum.

Riscul e mult mai scăzut. S-a dat mesaj Ro Alert – ca lumea să evite zona”. 

Vă reamintim că o explozie s-a produs, astăzi, la o instalație de la Rafinăria Petromidia Năvodari. A fost emis un mesaj Ro-Alert. Populația a fost avertizată să plece din zonă, existând pericolului producerii unei noi deflagrații.

Potrivit datelor oficiale, 6 oameni au fost răniți. Vorbim despre muncitori, dintre care, 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportat cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportat, de asemenea, la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportat la spital, 1 cu arsuri minore și 1 persoană dispărută.

Planul roșu de intervenție a fost activat. Pe lângă Raed Arafat, la fața locului s-a deplasat și ministrul de Interne, Lucian Bode. A fost deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.