Asociația IREC solicită public demararea unor anchete de presă cu privire la moartea tragică a unei fetițe în vârstă de 3 de ani din localitatea Saraiu, județul Constanta, în data de 11 iunie 2021.

„Solicităm publicarea raportului IML privind cauzele morții acestui copil întrucat avem informații pe surse că se încearcă mușamalizarea acestui caz pentru a disculpa Primăria Saraiu și pe doamna Primar Dorinela Irimia de vina pe care o poarta pentru moartea acestui copil in urma neindeplinirii obligatiei legale pe care o aveau sa stranga cainii fara stapan pentru ca acestia sa nu fie un pericol pentru oamenii din localitate. În acest sens, se incearca legitimarea ipotezei ca micuta a fost devorata de animale salbatice nu de haitele de caini fara stapan care exista in numar mare pe raza localitatii si despre care stiu toti locuitorii!

Totodata, sursa noastra de informatii ne-a comunicat ca doamna Primar Dorinela Irimia este nasa de botez a copilei devorate de cainii fara stapan pe care aceasta avea datoria de serviciu sa ii stranga de pe raza localitatii. Mai mult, doamna Primar Irimia este angajatorul tatalui fetitei ucise de caini, ceea ce inseamna ca este foarte posibil ca aceasta sa faca intr-adevar presiuni pentru a musamaliza cazul si a scapa de raspunderea penala pentru moartea copilului.

Solicitam o pozitie publica din partea Inspectoratului de Politie Constanta in legatura cu acest caz: ce dovezi au ca acest copil a fost mai degraba ucis si devorat de animale salbatice si ce specie indica dovezile ca ar fi aceastea mai degraba decat ca a fost ucis si devorat de haitele de caini fara stapan din localitate?

Nu este posibil sa platim cu viata copiilor nostri indiferenta si incompetenta autoritatilor care nu ne pot garanta viata si integritatea corporala, in conditiile in care pentru eradicarea acestui flagel exista cadru legislativ inca din 2013 de la tragicul caz Ionut Anghel”, spun cei de la Asociația IREC, citați de realitatea.net

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.