Ploile abundente continuă să facă ravagii în mai multe județe din țară. În Alba, pompierii au intervenit de urgență pentru a salva zeci de oamenii blocați în casele distruse de viituri. Și în Neamț, puhoaiele care au coborât de pe muntele Ceahlău au distrus totul în cale. Stațiunea de ski de la Durău a fost măturată de torenți, iar drumurile au fost distruse de puhoaie. 

Mai multe localități din județul Alba au fost grav afectate de inundații, iar pompierii au intervenit de urgență în zeci de situații pentru a salva oamenii blocați în casele distruse de viituri.

O femeie și doi copii au fost evacuați dintr-o casă din satul Păşteşti, în interiorul căreia apa atinsese un metru.

În Neamț, un podeț s-a rupt pe un drum comunal și zeci de case au rămas izolate. Din cauza inundațiilor, curentul electric a fost întrerupt, iar drumul dintre Izvorul Muntelui și Durău a fost închis. Câteva mașini au rămas blocate în trafic pe acest tronson.

Și în Suceava o stradă s-a transformat în râu, iar gardurile caselor au devenit diguri de protecție în fața puhoaielor.

 

 

 

Județul Prahova, se află sub cod portocaliu de ploi torențiale. La Bușteni a plouat torențial în noaptea de luni spre marți. Din cauza unei viituri puternice DN1 a fost blocat, iar traficul a fost deviat prin zona Zamora.
 

Ploile din ultimele ore au creeat probleme și în județul Olt. Mai multe locuinţe din Slatina şi Balş au fost inundate, noaptea trecută, în urma ploilor abundente.

O puternică viitură s-a produs, marți dimineață și în zona de munte a județului Dâmbovița, în apropierea cabanei Zănoaga, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase.

Ploile torenţiale căzute în ultimele 24 de ore au provocat inundaţii în 29 de localităţi din 12 judeţe, iar în satul ieşean Hândreşti un bărbat a fost găsit mort în albia unui pârâu, a anunţat, marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Judeţele afectate au fost Alba, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova şi Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.