Un grav accident a avut loc, luni, în Capitală, în zona Piața Unirii, în apropiere de Biblioteca Națională. Mai mulți muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ.

Doi muncitori au murit, iar trei au fost scoși în viață și duși la spital, după ce malul de pământ al unui șanț în care se aflau s-a surpat peste ei. Toți muncitorii erau cetățeni străini, iar suspiciunile sunt că s-au încălcat o serie de reguli de protecție și organizare, pentru că șeful de echipă nici nu știa câți oameni se aflau în șanț.

Inițial, 2 muncitori au fost scoşi, iar la scurt timp a fost extras si al treile, care n-a fost acoperit de pământ decât până la brâu, potrivit Realitatea Plus. 

”Muncitorul este prins în malul de pământ până la brâu, este conștinet și se lucrează pentru extragerea sa. (….) Potrivit informaţiilor furnizate de şeful echipei care efectua lucrări, este posibil ca alţti doi muncitori să fie acoperiţi integral de pământ”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Un al patrulea muncitor a fost găsit cu puțin timp în urmă, nu este conștient și a fost preluat de echipele SMURD, care au declarat DECESUL. Echipele încearcă se dea de urma celui de-al cincelea bărbat îngropat sub pământ.

„Prioritară e stabilizarea malurilor de pâmânt (…) De la momentul anunțării evenimentului a trecut o oră. Șansele scad progresiv pe masura trecerii timpului. Malul s-a surpat 2-3 metri și bordurile au căzut peste acei oameni. Circumstanțele urmează sa le stabilim”, a declarat Vasile.

CITEȘTE ȘI: Primarul Robert Negoiță, prima reacție după accidentul în care 2 muncitori au murit

NEREGULI GRAVE PE ȘANTIER

Surse de la fața locului spun că o conductă aflată în apropierea șantierului s-ar fi spart și acesta a fost motivul pentru care malul s-a surpat. Există și suspiciunea că nu s-ar fi respectat măsurile de siguranță.

Firma la care lucrau muncitorii aparține Primăriei Sectorului 3, dar angajații au declarat că nici măcar nu știau ce fel de lucrări se fac în zona bibliotecii naționale. Reprezentanți ai primăriei au venit și ei la fața locului, dar informațiile oferite au fost destul de ambigue.

Potrivit informațiilor obținute de Realitatea PLUS, se pare că se lucra la un tunel, dar nu este clar nici cine era beneficiarul, Biblioteca Națională sau Ministerul Culturii. 

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat, după bilanțul TRAGIC de 2 morți pe șantierul din Capitală: „Din grabă, lumea nu se mai asigură, riscul de surpare este mare…”

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.