Incendiile forestiere din Bulgaria au făcut și primele victime. Vorbim despre doi silvicultori, care şi-au pierdut viaţa, miercuri, în timp ce se luptau cu flăcările. În plus, un altul a fost rănit, potrivit unui anunţ al ministerului de Interne de la Sofia.

Cei doi silvicultori au murit după ce au fost prinşi de un incendiu care a izbucnit în apropierea unui sat din regiunea Sandanski (sud-vest). Tragicul incident s-a petrecut miercuri dimineaţă, relatează Agerpres.

Tot miercuri, patru case au fost distruse de flăcări într-un alt incendiu din regiunea Starosel (centru), unde armata a trimis un elicopter pentru a ajuta pompierii.

Un alt elicopter, vehicule ale armatei şi pompieri se luptă de marţi cu un incendiu de amploare la poalele lanţului muntos Stara Planina din regiunea Karlovo (centru).

Bilanțul pagubelor nu se opreșete însă aici. Cel puţin şase case şi o fostă şcoală au ars din temelii, luni, după ce un incendiu a afectat un sat din regiunea Kyustendul (vest).

Bulgaria se confruntă cu un val de căldură încă de săptămâna trecută, iar la începutul acestei săptămâni meteorologii au emis o avertizare de tip Cod roşu de caniculă în cea mai mare parte a ţării.

Potrivit şefului pompierilor, Nikola Nikolov, în ultimele zile s-au înregistrat până la 200-240 de incendii pe zi. 93% dintre aceste incendii – spune oficialul – au fost declanşate de activităţi umane şi s-au răspândit rapid, fiind favorizate de căldură, secetă şi vânt.

În această perioadă, incendii de amploare afectează Grecia, Turcia şi Macedonia de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.