Să vorbești azi în România despre vaccinarea anti-Covid este complet deplasat. Cui îi pasă de vacccinare?! Cazuri nu prea sunt, varianta Delta nu pare să fie mai rea ca celelalte, decesele zilnice – le numeri pe degetele unei mâini.  Politicienii sunt care în vacanță, care în campanie pentru a se menține la butoane încă 8 ani…

În clasamentele europene, suntem pe penultimul loc în Europa la numărul de vaccinați complet, cu doar un sfert din populație vaccinată, inaintea Bulgariei, dar la nici jumătate din media europeană.  Părem o mică fotăreață anti-Covid, cu populație foarte puțin vaccinată, dar, paradoxal, ferită încă de valul patru al infectărilor.

Părem, statistic, mai bine echipați genetic să ținem piept mutațiilor virusului. Și totuși, știm bine, ne va veni și nouă rândul. Este doar o chestiune de sătămâni. Așa că nu este de înțeles ce au pățit mai marii noștri? De ce se dau ocupați cu incendiile din Grecia sau din Macedonia de Nord, cu Electric Castle sau mersul pe bicicletă când ar avea destule de făcut ca să ne pregătim de valul de îmbolnăviri din toamnă? Nicio vorbă despre paturi mai multe la ATI Covid. Nicio vorbă despre vaccinare.

Premierul, ambițios la început și chitit pe spoturi de promovare a imaginii sale, a abandonat complet campania. Pesemne, nu-i aduce voturi la congres. Șeful campaniei de vaccinare dă știri zilnice despre tulpini noi ale virusului sau a treia doză de vaccin, dar nu mai se chinuie să vină cu vreun argument ca să ne vaccinăm. Oricum, vorbele lui ar suna în gol, pentru că lumea nu are urechi de auzit ce nu vrea.

Doctorul Gheorghiță pare complet resemnat și abandonat de decidenții politici când vine vorba de revigorarea campaniei. Ministrul Sănătății, preocupată de soarta doamnei Frusinica, așa cum spunea în spotul de promovare a campaniei, este acum în repaos. Nu mai vaccinează, nu mai convinge, nu se mai îngrijorează nici de viața doamnei Frusinica, nici de a noastră. O fi în concediu? O fi demotivată? 

Președintele țării noastre a ieșit recent să ne calmeze dacă cumva ne gândeam să ne vaccinăm pentru că vin restricțiile peste noi ca în Italia, Franța, Marea Britanie, Grecia ș.a.m.d. Mai exact, șeful statului a spus sec că nu acceptă să fie introduse restricții de vreun fel pentru nevaccinați. Rezultatul: prin centrele de vaccinare de la noi bate vântul. În schimb, sute de mii de români se înghesuie la mare să prindă bronzul sezonului de infectări Delta.

În Franța, Macron a băgat frica în popor cu anunțarea restricțiilor pentru nevaccinați, așa că, înainte de impunerea restricțiilor, centrele de vaccinare au fost luate cu asalt. Dar, Franța este Franța. La noi, ai noștri știu mai bine ca francezii cum este cu drepturile și cu democrația. Noi nu impunem nimănui nimic. Oricine este liber să-l infecteze pe cel de lângă el. Dreptul la sănătate pălește în fața dreptului la mâncat în restaurant. 

Aștept cu interes toamna. După ce liberalii se vor fi liniștit că vor rămâne la guvernare 8 ani, vom putea și noi să ne numărăm liniștiți bolnavii de Covid, paturile de la ATI, decedații și spitalele care bubuie la propriu. 

 

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.