Doi bărbaţi din județul Ilfov au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, fiind acuzați că au recrutat şi apoi au forţat prin agresiuni fizice o fată minoră să se prostitueze. Cei doi inculpați vor fi prezentați, astăzi, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. În același dosar a fost dispusă măsura controlului judiciar față de o a treia persoană. 

În cauză s-a reținut faptul că, la începutul anului 2021, în cursul lunii februarie, unul dintre suspecți, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a unei persoane vătămate minore, a recrutat-o, în scopul exploatării sexuale, prin inducere în eroare (promisiuni privind o viață mai bună alături de acesta, posibilitatea de a locui la domiciliul său în cadrul unei familii), a adăpostit-o la domiciliul său, iar ulterior, prin constrângere (agresiuni fizice și verbale), în baza înțelegerii cu ceilalți doi suspecți, au transportat-o la reședința acestora din urmă, unde au determinat-o să practice prostituția, informează DIICOT, într-un comunicat de presă.

În vederea racolării de clienți, suspecții au publicat pe diferite site-uri anunțuri, sumele de bani obținute fiind însușite în totalitate de către aceștia.

„La data de 19.08.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat o percheziție domiciliară, pe raza județului Ilfov, în urma căreia au fost ridicate mai multe telefoane mobile, dispozitive electronice și mai multe mijloace materiale de probă”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, acțiunea a beneficiat de sprijinul unui echipaj de intervenție din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Sursa: Realitatea de Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.