Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări meteo, cod galben și cod portocaliu, de instabilitate atmosferică, vijelii și grindină, valabile până joi pentru majoritatea județelor din țară.

 

 

Astfel, în intervalul 25 august, ora 10:00 – 26 august, ora 10:00, meteorologii au emis o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată, pentru 16 județe.
În intervalul menționat în sud-vestul, sudul, centrul și estul țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp.
Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul Munteniei.

 

Tot pentru mâine, ANM a emis o avertizare COD PORTOCALIU de cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată, valabil în intervalul 25 august, ora 12:00 – 26 august, ora 08:00.

În intervalul menționat local în Transilvania, Moldova, la munte, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.