Sorin Cîmpeanu a anunțat, luni, că în curând vor ajunge în școli echipe mobile de vaccinare împotriva noului coronavirus. Ministrul Educației a precizat că a observat o mare disponibilitate în rândul elevilor pentru a se imuniza. 

Cîmpeanu a reiterat că varianta Delta a coronavirusului se răspândește mult mai rapid și, față de celelalte tulpini, afectează mai mult copiii și adolescenții. În lipsa vaccinării, la jumătatea lunii octombrie este foarte posibil ca rata de infectare să depășească 6 cazuri la mia de locuitori în mai multe orașe, inclusiv în Capitală, a mai spus ministrul.

”Această nouă tulpină se transmite mai repede, afectează și copiii, rata de infectare crește. Dacă ne păstrăm în acest trend și nu facem eforturi pentru vaccinare și respectarea regulilor, matematic, în a doua jumătate a lunii octombrie și Bucureștiul poate atinge rata de infectare de 6.

În rândul personalului din învățământ, care e cea mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată – 61%, mai mult decât dublul mediei naționale – lucrurile n-au avansat bine vara, s-au vaccinat puțin peste 8.000, dar în ultimele 10 zile s-au vaccinat 10.000 de elevi. Asta e foarte bine. Una din trei persoane vacinate cu Pfizer la nivel național a fost elev.

Din discuțiile pe care le-am avut azi, am sesizat o intenție de vaccinare bună în rândul elevilor, motiv pentru care, în scurt timp, vom avea echipe mobile în școli pentru a-i vaccina pe cei care doresc, cu acordul exprimat al părinților. Va trebui să lansăm acele chestionare cu privire la disponibilitatea de vaccinare, cu răspunsuri simple”, a declarat Cîmpeanu luni seară, potrivit realitatea.net 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.