Mii de oameni cu simptome specifice virusului SARS-CoV-2 sună zilnic la Ambulanță și cer să fie testați, anunță Realitatea PLUS. Din cauza numărului mare de apeluri, mulți dintre ei așteaptă chiar și trei zile până când un echipaj medical ajunge să îi testeze. La Serviciul de Ambulanță București Ilfov, sunt peste 40 de echipaje destinate exclusiv testării și au fost detașați și 26 de medici rezidenți pentru a face față solicitărilor.

 

Managerul Centrului de Ambulanță București – Ilfov, Alis Grasu, a anunțat joi că „cele mai multe solicitari în așteptare sunt pentru cazurile de recoltare de probe biologice în vederea efectuării testului COVID. S-a inregistrat un numar foarte mare de solicitari , astfel ca azi de dimineață aveam in asteptare 2.100 de solicitari.

Cel mai mult au crescut aceste solicitari pentru recoltare de probe biologice, pentru testare COVID-19, la care cresterea este cu 726%. 

Aceste solicitari continua sa vina pe numărul de urgență 112. 

Din cauza numărului foarte mare de solicitari, acest timp s-a prelungit peste 72 de ore”.

„Am constatat o crestere cu 104% a numarului total de solicitări la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Urgențele de cod galben si cod rosu au crescut cu 34%”, a mai spus Alis Grasu, în declarația acordată Realitatea PLUS.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.