Tribunalul Constanţa a admis miercuri contestaţia procurorilor faţă de decizia Judecătoriei Constanţa prin care minorul de 15 ani, acuzat de producerea incendiului care a mistuit un bloc și zeci de mașini din parcare, fusese arestat la domiciliu. Instanța a decis arestarea preventivă a adolescentului, pentru 30 de zile.

Astfel, instanţa a decis să admită propunerea de arestare preventivă formulată de procurori. Sentinţa Tribunalului Constanţa este definitivă.

Pe 17 decembrie, minorul de 15 ani, reţinut în cazul incendiului de la blocul din municipiul Constanţa, a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile, printr-o decizie a Judecătoriei Constanţa, în condiţiile în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa ceruseră arestarea preventivă a acestuia.

În urma expertizei medico-legale psihiatrice efectuate, a reieşit că adolescentul avea discernământ în momentul provocării incendiului.

În noaptea de 15 spre 16 decembrie, în care a avut loc incendiul, băiatul de 15 ani se afla împreună cu un prieten. În parcarea subterană de unde a izbucnit focul, anchetatorii au găsit un recipient cu o substanță inflamabilă. Atât el, cât și prietenul său în vârstă de 13 ani, lăsat în libertate, au recunoscut, la audieri, că s-au jucat cu focul.

 Incendiul a afectat 150 de apartamente. 37 de autoturisme au fost distruse. 250 de persoane, dintre care 70 de copii, au fost evacuate, iar opt persoane au ajuns la spital, printre care şi doi copii, una singură a rămas internată.

Sursa: Realitatea de Constanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.