Președintele Klaus Iohannis a convocat, pentru miercuri, Consiliul Superior de Apărare a Țării, în contextul cerinței Rusiei de retragere a trupelor și armamentului NATO din România și Bulgaria. 

Revendicarea Rusiei face parte dintr-un set mai amplu de garanții pe care Moscova le cere Occidentului, în schimbul detensionării crizei la granița Ucrainei. O altă revendicare a Rusiei este garanția că Ucraina nu va adera la NATO.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc miercuri, 26 ianuarie 2022, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni. Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la: situația de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre și pe Flancul Estic al NATO, precum și măsuri privind dezvoltarea capacităților de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate și creșterea rezilienței”, informează Administrația Prezidențială. 

Peste 127.000 de militari ruși se află, în acest moment, la granița cu Ucraina, iar Moscova a trimis tehnică de luptă, cu trenul, din Siberia. În noile imagini din satelit se observă bombardamentul rusesc, dar și trupele aflate la graniță.

Imagine

În speranța că vor împiedica posibila invazie, mai multe state europene au decis să trimită nave de război și trupe în zona Mării Negre și a Mării Mediterane. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.