Nicușor Dan este cercetat de Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru că a semnat acte, ca interimar, în locul directorilor unor instituții aflate în subordinea Primăriei Capitalei.

Concret, există o perioadă în care Nicușor Dan a asigurat șefia Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrației Străzilor București și Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Primarului i se reproșează din această poziție a semnat diverse documente în locul directorilor din fruntea instituțiilor aflate în subordinea Consiliului General.

„Revenim la adresa noastră nr. 54674/G/II/02.11.2021, în vederea soluționării lucrării nr. 33345/S/II/17.09.2020, având ca obiect evaluarea aveii și respectarea regimului juridic al conflictelor de interese și al incompatibilităților, în temeiul at. 8 alin (1) (*Scopul Agenției este asigurarea integrității în exercitarea demnităților și funcțiilor publice și prevenirea corupției instituționale, prin exercitarea de responsabilități în evaluarea declarațiilorde avere, a datelor și informațiilor privind averea precum și a modificărilor patrimoniale intervenite, a incompatibilităților  și a conflictelor de interes potențuale în care se pot afla persoanele prevăzute la art. 1, pe perioada îndeplinirii funcțiilor și demnităților publice”), art. 10 lit. b), d) și e) (…) și vă solicităm să ne transmiteți toate documentele semnate de Dan Nicușor Daniel, primar general al municipiului București, în perioada în care a asigurat reprezentarea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrației Străzilor București și Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București”, se arată în documentul ANI, citat de realitatea.net

Sursa: Realitatea din Justitie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.