În București sunt programate mai multe manifestații în fața Ambasadei Federației Ruse, în contextul atacului pornit joi de Moscova împotriva Ucrainei.

În urma unui protest care a avut loc deja în fața misiunii diplomatice, Jandarmeria Română a anunțat că nu au fost date amenzi participanților la eveniment.

În contextul ultimelor evenimente, s-a pornit o mișcare de protest împotriva Rusiei în fața misiunilor diplomatice de peste tot din Europa. 

VIDEO | RUȘII, în stradă împotriva războiului din Ucraina! Mesaje emoționante la PROTESTE 

Un astfel de protest a avut loc si in fața Ambasadei Federației Ruse de la București. Jandarmii însărcinați cu paza obiectivului nu au avut motive să intervină.

Jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu la obiectivul diplomatic nu au aplicat nicio sancțiune contravențională persoanelor prezente în contextul anterior menționat.

Cei prezenți la protest, care a fost organizat de partidul AUR, condamnă  invazia militară a Rusiei în Ucraina. 

Suntem îngrijorați de soarta etnicilor români de acolo și de amenințările repetate asupra teritoriului României,  a anunțat George Simion, pe pagina sa de Facebook.

Mai multe ONG-uri au anunțat că vor organiza o mișcare de solidaritate față de Ucraina sâmbătă, de la ora 16.30, în fața ambasadei ucrainene de la București.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.