O informație difuzată aseară în mediul online și preluată de mai multe publicații și televiziuni, anunțau că s-au stins luminile la Podul peste Dunăre, Şantierul Naval Damen Galaţi, Liberty Galaţi, Portul Mineralier, Turnul de Televiziune şi punctul de trecere cu bacul de la I.C. Brătianu, pentru ca aceste obiective să nu fie identificate de aviația rusă. Informația era una falsă, nefiind vorba despre așa ceva.

”Bună dimineața, în urma verificărilor doresc să vă informez ca iluminatul podul nu a fost întrerupt pe timp de noapte și nici nu se intenționează acest lucru. Considerăm că știrea este un ‘fake news’. Vă mulțumim pentru înțelegere! Întreruperea cu energie electrică poate fi de maxim 1-2 minute. Alimentarea este prevăzută cu generatoare în sistem de back-up”,  a spus în această dimineață Viorel Eșeanu, reprezentantul constructorului Podului peste Dunăre.

Totodată, este posibil ca din cauza condițiilor meteo vizibilitatea acestor lumini să fi fost redusă.

Prefectul județului Galați, Gabriel Panaitescu, a declarat pentru RRA că în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nu s-a luat nici o decizie legată de întreruperea iluminatului public în municipiul Galați sau la anumiți agenți economici din Galați. De asemenea, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a declarat că nu are cunoștință de o eventuală întrerupere a alimentării cu energie electrică. 
Și Șantierul Naval Damen a infirmat informația, precizând că iluminatul nu a fost întrerupt și nici nu se intenționează așa ceva. De asemenea, la sucursala Galati a Distribuție Energie Electrică România nu s-a înregistrat, noaptea trecută, nici o avarie electrică și nici vreo solicitare de sistare a alimentării cu energie electrică din partea vreunui agent economic sau instituție publică din Galați. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.